Cannelloni

 

R_1.jpg

 

Ingredienti:

200 g. cannelloni

500 g. carne macinata

200 g. ricotta

200 g. di scamorza

100 g. di parmigiano Reggiano grattugiato

2 carote e 1 cipolla

2 l. di passata

olio di oliva, pepe e sale q.b.

Per iniziare peparare un buon sugo. intanto preparare il ripieno dei nostri cannelloni. Porre in una ciotola la carne macinata, la ricotta, le uova, il pepe, il formaggio grattugiato ed infine la mozzarella tagliata a dadini. Mescolare bene e amalgamare uniformemente il tutto con un cucchiaio, poi aggiustare di sale. Con il nostro impasto riempire i cannelloni, preferibilmente a mano. Successivamente disporli in una pirofila ricoperta con un paio di mestoli di sugo che intanto sarà ben cotto. Spolverizzare con parmigiano grattugiato e infornare a 200° per 20-25 minuti, utilizzando il grill per gli ulrimi 5 minuti, al fine di garantire la superfice dei cannelloni. 

 

 





First Courses

Pasta with potatoes and Provol…

Pasta with potatoes and Provolone del Monaco D.o.p.

Ingredients for 4 people200 g of mixed broken pasta (the Munnezzaglia)120 g of Provolone del Monac...

>>>

Fusilli with zucchini and smok…

Fusilli with zucchini and smoked cheese (provola)

Ingredients for 4 peopleFusilli pasta type 350 g.2 zucchiniSmoked cheese 150 gr.Extra virgin olive...

>>>

Risotto with pears and walnuts

Risotto with pears and walnuts

Ingredients for 4 people320 g rice.400 g pears, ripe and juicy100 g walnut kernels1 l. vegetable b...

>>>

Gnocchi di ricotta al sugo

An amazing recipe taken from "Le ricette dell'amicizia", thanks to Mr. Salvatore Ruocco who gave us ...

>>>

Cannelloni

Cannelloni

    Ingredienti: 200 g. cannelloni 500 g. carne macinata 200 g. ricotta 200 g. di ...

>>>

Second Courses

Chicken farmer style

Chicken farmer style

Ingredients for 4 people 1 chickenabundant rosemary1 onionred wine to taste10 hanging cherry toma...

>>>

Rabbit with rosemary and hangi…

Rabbit with rosemary and hanging cherry tomatoes ( Piennolo)

Ingredients for 4 people 1 rabbitabundant rosemarystock cubewhite wine to taste10 hanging cherry to...

>>>

Crumble potatoes and bacon

Crumble potatoes and bacon

  Ingredients (for 4 people): 1 Kg. boiled potatoes 250 g. bacon 500 g. provolone 1 onion ...

>>>

Tracchiulelle (pork ribs) a la…

Tracchiulelle (pork ribs) a la meuniere

Ingredients for 4 people 800 g pork ribs1 cup olive oil,1 cup white wine1l tomato sauce1 onion &...

>>>

Sweets

Prev Next

Easter's cake

Easter's cake

Receipe taken fromfrom the book "Le ricette dell'Amicizia". Let's thank Ms. Emilia Florio. Let's st...

>>>

Walnut cake with pears

Walnut cake with pears

Ingredients for 4 people 300 g of pastry40 g of walnuts kernel3 pears80g caster sugar10 g of butter...

>>>

Limoncello Apples with custard

Limoncello Apples with custard

Receipe taken from the book "Le Ricette Dell'Amicizia". Thanks to Ms. Giovanna Brancati. Now Let's...

>>>

The "Chiacchiere"

The "Chiacchiere"

This a tipical Carnevale's cake, one of the happiest celebraatiion of all, as the tradition re...

>>>

Bundt cake with nuts

Bundt cake with nuts

  Recipe taken form the book "Le ricette dell'Amicizia". Thanks to Ms. Graziella Coccia for t...

>>>

Struffoli

Struffoli

Ingredients for 8 people 300 g of flour type 00125 g of fluid honey125 g of orange and lemon peel...

>>>

Cream doughnut

Cream doughnut

There's another receipe taken from "Le ricette dell'Amicizia". Thanks to Ms. Giuseppina Mascolo for...

>>>

Chestnut cake

Chestnut cake

Ingredients for 4 people 320 g of chestnut flour1 rosemary sprig40 g of pine nuts40 g raisinsextra ...

>>>

Roccocò

Roccocò

Ingredienti per 4 persone: ½ kg di zucchero300 g di mandorle sgusciatela buccia di un limone grattu...

>>>